söndag 22 februari 2009

Blå treklöver

Härligt när man hittar pärlor i helt nya former. Här armband av djupblå treklöver i snäckskal toppad med sötvattenspärlor.

Det var länge sedan jag gjorde en riktigt stor pärlbeställning. Tror att jag ska beställa fina pärlor på låtsas ikväll. Jag är så härligt lättlurad.

torsdag 19 februari 2009

Jordigt saturnusarmband och lyckad bilbesiktning

Här saturnusarmband i jordiga färger. Som vanligt är materialet pärlemor och sötvattenspärlor.

Började dagen med ett årligen återkommande trauma - bilbesiktning! Men tänka sig: Idag var första gången jag inte stortjöt efteråt. Vår gamla beiga Volvo 245 från -86 fick endast en (!) anmärkning. Yiee-ha!

För några år sedan fick vår förra bil som mest 7 anmärkningar (vid samma tillfälle!!). Den gången lyckades jag dessutom få en anmärkning vid ombesiktningen och fick återvända en tredje gång. Då var jag så stressad att jag försökte ta en genväg ut ur Bilprovningens bilhall och lyckades då skrapa upp hela bilsidan. Bra jobbat. Kan fortfarande höra bilbesiktningsgubbens hånskratt. Förnedring i sin renaste form.

Tillägg: Ibland tänker jag på att någon en gång i tiden satt och drömde om att köpa en ny bil, ja en riktig drömbil. De ägnade säkert timmar åt att bläddra i broschyrer (för det var ju innan Internet-tiden) och tänk att de valde att köpa en ny beige Volvo 245. Ja, livet är outgrundligt.

tisdag 10 februari 2009

Grå blomring och hybris

Grå blomring med vinröd sötvattenspärla och silverpläterad koppartråd.

Foto: Kina Andréason

Igår var det dags igen - Bodypump med favvo-Jonas. Älskar dessa måndagar. Igår drabbades jag av hybris. Ökade vikter på alla muskelgrupper och tyckte ändå att det var lätt. Vrålade rakt ut (dock inte lika högt som min syster Anna. Hon är alltid värst. Skönt.).
Nu börjar mitt övermod släppa i takt med att musklerna börjar bli ömma. Härliga grejjer.

söndag 8 februari 2009

Snart är det vår...eller?

Mina absoluta favoriter bland donutsen är dessa vårgröna. Här med röda sötvattenspärlor och en limeblomma. Hänget med blomman kan tas av för att man ska kunna variera halsbandet. Hänget kan då istället användas som det är på en kedja eller läderrem. Materialet i donutsen och blomman är pärlemor (inte plast som vissa ibland tror).

Kom precis in från en promenad. Soligt och varmt om man satt i lä. Vårkänslorna fick mig att skratta så mycket att det isade i tänderna. Ontskönt. För att värma tänder och övriga kroppen fikade vi på Göteborgs absolut bästa ställe: Café Zenit. Hurra för deras goda kaffe, underbara mackor och baguetter med smarriga fyllningar.

torsdag 5 februari 2009

Gröna saturnus och märkliga ting

Saturnusarmbanden är
härliga att göra. Alltid lika glad när jag hittar donuts som kan pusslas ihop. Som vanligt i pärlemor toppat med sötvattenspärlor.

Foto: Kina Andréason

Tre märkliga saker:
1. Varför känns det som om veckan bara består av måndagar och fredagar? Tjoff-tjoff så har veckan liksom gått. Märkligt (men tur eftersom det är mina favoritdagar).

2. Köpte ett par nya jeans för ett tag sedan. De är tajta. Mycket tajta. Insåg vilka begänsningar detta innebär när jag knappt kunde ta upp ett tappat gem från golvet idag. Fick liksom halvlägga mig i luften för att nå det. Märkligt (att jag utsätter mig alltså, men detta hör nog till samma syndrom som fick mig att köpa "Sexy Hair-produkter").

3. Min älskade syster börjar gråta när hon pratar om spinnrockar. Märkligt (men jag älskar dig ändå...eller kanske just därför).

måndag 2 februari 2009

Bröllopssmycken till en drottning


Titta på den fantastiskt vackra bruden (drottningen i vitt alltså)!! Fick äran att göra Ninas smycken. Det var en underbar dag med ett riktigt party som jag fortfarande tänker på ofta. Tack för att jag fick vara med.
Bjuder på stilstudie från dansgolvet (inte lika drottninglika jag i rött). Yiee-ha!