lördag 29 november 2008

Halsband och big sexy hair

Halsbandshängen med plattor i pärlemor.

Idag ska vi på bröllop. Så fantastiskt kul. Har sett fram emot detta i flera månader och nu är det äntligen dags. Min man har hyrt smoking! Ett under över alla under.

Själv har jag shoppat loss lite för mycket sista tiden. Här ett urval av det som hamnat i mina kassar: svart kort kjol, hårmousse med namnet "Big sexy hair", röda underkläder (bl a bh med upp-puffningseffekt) mm. Någon djupare analys behövs inte. Woo hooo!


Tillägg: Efter att ha testat hårvårdsprodukten "Big sexy hair" tyckte min man att jag såg ut som Elisabeth Höglund (nyhetsreportern ni vet). Antingen var hårmoussen inte en bra investering trots allt, eller också är det nåt fel på min man.

söndag 23 november 2008

Julmarknad i Haga

Håller på för fullt inför julmarknaden i Haga där jag ska stå med mina smycken under tre dagar:

sön 7 december
lör 13 - sön 14 december

Det var så nedrans roligt förra året så jag ser fram emot att stå där igen.

Välkomna!

Nylle som ett tryne...

Armband av petrolgröna donuts och vinröda sötvattenspärlor.

Veckans utbildning måste ha tagit på krafterna och jag har mest sovit hittills den här helgen. Igår eftermiddag vaknade jag av min ena dotters röst när hon sa: "Pappa! Kolla! Hennes nylle ser ut som ett tryne". Så kan det gå.

Nästa helg ska vi på bröllop och det ska bli så kuuul! Det är filmtema på festen: "Men in black & women in red". Morgan har hyrt smoking och jag ska ha en ny röd silkig klänning. Har även köpt svarta stövletter (det sa damen i affären att de kallas). Eftersom detta är så långt från hur jag brukar se ut så har jag idag testat att sminka mig lite mer dramatiskt. "Smokey eyes" var målet. Resultatet blev att jag såg ut som värsta knarkaren...mer åt "smoke gets in to my eyes-hållet". Hm.

fredag 21 november 2008

Saturnus och Stockholm


Ytterligare saturnussmycken, här i form av armband och halsbandshängen.
Åter hemma efter fyra dagars utbildning i Stockholm. Härliga dagar och fantastiskt bra utbildning. Nu är det några månader tills nästa vända (kanske bra eftersom jag drabbades av akut hemlängtan). Tågresan hem var lugnare denna gång än förra ;-)

söndag 16 november 2008

Halsbandshängen

Halsbandshängen är roligt att göra. Kombinationerna är oändliga.
När jag väl börjat är det svårt att sluta.

Headbang? No, no, no!

Perfekt fotoväder idag. Här donutarmband med saturnushänge i änden.

Igår: Livet på topp. Mysig och rolig möhippa. Min goa väninna Nina gifter sig om två veckor. Woo hooo!

Idag: Seg och trött. Fruktansvärd nackvärk!

Löfte: Jag ska ALDRIG mer headbanga. Varför kan jag inte låta bli? Nu känns det som om jag fått en kronisk wiplashskada. Shit alabama!

onsdag 12 november 2008

Turkost och kristall

Armband med kristall och pärlemor. Gillar verkligen formen på blommorna i pärlemor och färgen är helt underbar.

Har nu börjat hämta mig från ett härligt Body Combat-pass. Efter att ha ägnat en timme åt att slå och sparka ihjäl luften runt omkring mig så är alla spänningar i kroppen som bortblåsta.

söndag 9 november 2008

Kandisocker

Kom över ett par strängar med pärlor av rökkvarts - ser ut som kandisocker. Härligt material. Här i armband kombinerade med sötvattenspärlor och ändhänge av donut i pärlemor.

Kom precis hem från salsa. Var tvungen att gå hem eftersom jag blev så nedrans svettig. Gränsen var nådd när jag började skvätta runt omkring mig i snurrarna. Innan dess hade jag bra flyt (vitsigt, eller hur?).

lördag 8 november 2008

Limegröna ögon

Armband som nu pryder min systers handled. Limegröna ögonformade pärlor i pärlemor.

Har idag ätit grekisk middag. Inspirerad av tanken på att min man och jag eventuellt har möjlighet att segla i den grekiska skärgården under en vecka i september nästa år.
Woo hooo!

tisdag 4 november 2008

Saturnusarmband - Purple & blue

Lila och blått saturnusarmband i pärlemor och sötvattenspärlor. Något mindre storlek på dessa donuts jämfört med det gråvita armbandet i inlägget innan.

Idag kom pärlorna från Hongkong. Vackrare än någonsin. Har fortfarande gåshud. Nästan svårt att välja vilka jag ska börja med. Tror att jag ska lägga upp alla på mitt pärlbord och bara flytta runt dem en stund. Total njutning. Woo hooo!

söndag 2 november 2008

Saturnusarmband

Här variant på armband med dubbla donuts. Att få in de små donutsen i de stora fungerar sällan så jag blir lika glad varje gång det lyckas.
Materialet är, som oftast, pärlemor och sötvattenspärlor.

Har träningsabstinens. Imorgon dags för "Jonas-pass"! Yes!

Tillägg 1: Kom precis från salsa. Shit à la bänken så härligt...med ett stort undantag. En kille envisades med att dippa mig nästan ända ner till golvet. Läskigt. När han ville börja kasta mig upp i luften (!!!?!) var gränsen passerad med god marginal och jag tackade för mig. Klarade mig med livet i behåll. Puh.

Tillägg 2: Nu kommer någon kanske inte att tro mig, men när killen skulle kasta mig upp i luften så log han diaboliskt och visade tänderna. Han hade huggtänder, ni vet som Dracula. De såg väldigt äkta ut...alltså inga såna där lösa i plast där den övre och nedre tandraden sitter ihop, utan the real thing. Hu.

lördag 1 november 2008

Turkost och halloween

Små donuts i pärlemor med turkosa sötvattenspärlor och en blomma i pärlemor.

Väntar på paket från Hongkong med fler av dessa fina små donuts. Smått otålig...som vanligt.

Nu är det ju halloween och små skaror av barn springer runt i trapphusen. En kompis till min man fick besök av ett litet gäng som frågade: "Bus eller godis?". Tyvärr var han inte helt förberedd och fick be om ursäkt för han hade inget godis hemma. Då stack en liten kille i 4-årsåldern fram nyllet och sa: "Har du inget bus då?"
Yiee-ha för barn som gör massor av saker utan att riktigt veta varför. Det räcker liksom att det är kul. Vi borde göra mer sånt.