fredag 29 augusti 2008

Utställning på biblioteket Majorna

Vill du ta en titt på mina smycken eller min systers fantastiskt fina pocketfodral och pulsvärmare? Besök Majornas bibliotek i Göteborg (Chapmans Torg) så hittar du våra saker utställda i montrar under vecka 36-37.

Välkommen!

Länkade sötvattenspärlor i puderrosa

Hittade dessa underbara sötvattenspärlor i puderrosa. Ibland är det skönt med milda och nästan lite sobra färger.
Är nu åter hemma efter en vecka på utbildning i Stockholmstrakten. Packade ner ett resekit med pärlor, men hann inte ens öppna väskan. Kändes trots allt bra att ha med dem...

söndag 24 augusti 2008

Glasklart armband

Här armband av glaspärlor och ett ändhänge av pärlemorpärlor och en sötvattenspärla.

Nu ska jag packa inför resa till Stockholm imorgon, åter i Göteborg först på torsdagkväll. Kommer vara en intensiv vecka och jag kan inte bestämma mig för om jag ska ta med pärlor eller inte. Skulle nog känna mig helt ensam om jag lämnar allt hemma. Kanske ska jag ordna ett litet resekit?

På fredag ska min syster och jag arrangera våra saker i montrar på bibiloteket i Majorna där de kommer att visas under två veckor. Spana in min systers helt underbara pocketfodral!

Nytt material - agat

Fick pärlor av infärgad agat av en kompis. Känns lite retro i formen. Här armband med länkade agatpärlor och en limeblomma i pärlemor som avslut på förlängningskedjan.

Har haft ett helt fantastiskt dygn på Orust. Igår härlig kräftskiva. Natten så stjärnklar att vi fick svindel när vi tittade uppåt. Imorse morgondopp i klart vatten och sedan en stor kopp te på verandan. Kan inte bli bättre.

torsdag 21 augusti 2008

Champagne och guld...

Här två armband i champagne och guld gjorda av länkade sötvattenspärlor. Spana in lystern i guldpärlorna!

Har den senaste tiden ägnat mig åt ringar. Ska skaffa en "ring-mätare" så att man kan göra ringarna i lämpliga och förutsägbara storlekar.

När jag skulle hem från jobbet idag hade bilen fått punktering. Kände mig så otroligt duktig när jag bytte till reservdäck. Lyckades dessutom intala mig själv att "det här är världsliga ting" och höll humöret uppe hela tiden. Faktiskt imponerad av mig själv...

onsdag 20 augusti 2008

Grönt och guldigt drottninghalsband

Här bild av mitt senaste drottninghalsband gjort av gröna donuts i pärlemor fyllda med guldiga sötvattenspärlor. Hänget är avtagbart och kan med fördel också användas som ett solosmycke på smycketråd eller vanlig kedja.
Till halsbandet hör också ett armband.

Ursäkta den inte bästa bildkvaliteten. Inser nu i efterhand att det är svårt att lyckas med bilder kl. 07.00 på morgonen.

måndag 18 augusti 2008

Återupptäckta pärlor

Armband av glaspärlor med ett hänge av pärlemor och en fasetterad grön glaspärla. Efter att ha varit ifrån många av mina pärlor under semestern så upptäcker jag dem liksom på nytt. Gillar de genomskinliga pärlorna - ser ut som isbitar.


lördag 16 augusti 2008

Juvel i pärlemor

Armband av länkade sötvattenspärlor. Testade att göra ett dubbelt armband med lite mindre pärlor. Nöjd med resultatet.
Måste även säga att den limegröna blomman är min absoluta favorit bland favoriter. Varje gång jag ser en av dessa juveler i pärlemor så spritter det till i magtrakten. Woo hooo!

Det allra heligaste


Här även bild även på det allra heligaste. Nu under sommaren har jag valt ut mina favoriter och lagt i ett par lådor, eftersom det är helt omöjligt att släpa hela samlingen till landet och på båten. Jag kan sitta långa stunder och lägga upp pärlor, bara testa olika färgkombinationer. Har blivit en helt hemsk pärlnörd.

Fina svarta

Var tvungen att visa bild på dessa helt underbara pärlor i svart onyx. Har inte använt dem ännu (eftersom vi håller på och möblerar om i hela lägenheten för att överraska våra barn som kommer hem från Stockholm imorgon) men hoppas få en pärlstund under helgen.

fredag 15 augusti 2008

Massor av sötvattenspärlor

Här ett treradigt choker-halsband jag gjort till mig själv. (Hade visst beställt väldigt många små peacock-färgade sötvattenspärlor. Ojsan.)

Eftersom jag inte är helt övertygad om att jag trivs i tajta halsband så testade jag att ha det två varv runt handleden istället. Passade perfekt som ett sexradigt armband också.

torsdag 14 augusti 2008

Svart onyx

Ytterligare armband med donuts och blommor i pärlemor. Gillar särskilt blommorna som avslut på armbanden. Håller på att lära mig göra ringar. Vill göra hela kit så att mina smycken kan kombineras på olika sätt.

Har hittat donuts i svart onyx. De är ganska små och jag gillar egentligen större donuts, men dessa var omöjliga att motstå. Hör bara hur det låter: Svart onyx....aah!

Håller på att städa mitt pärlbord och blir helt förskräckt när jag hittar alla kvitton och följesedlar som nu plötsligt dyker upp. Hade ingen aaaning om att jag beställt så mycket pärlor. MEN som min syster brukar säga till sin man: "Klart som faan att en hobby måste få kosta". Thank you Moo.

onsdag 13 augusti 2008

Åter i stan...

Nu hemma från den blåsigaste och blötaste segling vi haft på många år. Nöjda trots allt. Lyckades klämma in pärlorna i båten. Till och med min man var imponerad av hur kompakt jag packat det allra viktigaste.

Här bilder på länkade armband av sötvattenspärlor. Hängen i olika former avslutar förlängningskedjorna.